5/16/2013

Amfilohije i Miraš su gejčine


SeXkluzivno: Čuveni underground novinar Oliver Dupelizić priča o novinarstvu, politici, marihuani...

Oliver Dupelizić Peško jedan je od najpoznatijih cyber novinara u Srbiji i Crnoj Gori. Trenutno radi kao novinar saradnik za Blogofanzin, i jedan je od osnivača prvog crnogorskog Gay Friendly radija. Dupelizić kaže za Poluciju da je sasvim slučajno počeo da se bavi novinarstvom, koje je postalo njegova velika ljubav.Polucija : Otkud ti u profesiji za koju je Hunter S. Tompson rekao da je gora i od politike i advokature?

Oliver : Hunter je u pravu i kad griješi. Konvencionalno novinarstvo je gore od raka testisa koji metastazira ka debelom crijevu. Ja se bavim drugačijom vrstom novinarstva. Cyber prostor je oslobođen pipaka priglupih urednika i pohlepnih vlasnika medija. Daje ti bezgraničnu slobodu na koju sam se navukao.

Polucija : Draško Đuranović je u jednom tekstu rekao za tebe da si sramota za novinarstvo. Takođe te nazvao džukelom Miška Perovića.

Oliver : Perovića sam sreo samo jednom na Žabljaku. Povrijedio se tokom planinarenja na Bobotovom Kuku i ja sam mu dao vještačko disanje. Na kraju se ispostavilo da je imao otvoreni prelom noge. O Đuranoviću ne bih trošio riječi.

Polucija : Proslavio si se emisijom na Gay Friendly radiju u kojoj si ugostio Oca Miraša i Oca Amfilohija. Kako ti je to pošlo za rukom?

Oliver : Jednostavno sam ih ucijenio. Dok sam jednom prilikom šetao engleskim parkom na Cetinju, vidio sam Oca Mihu kako ljubi po vratu Oca Amfija i zavlači mu ruku pod suknju. To se dešavalo iza jednog drveta. Ostalo je istorija.

Polucija : Šta si im rekao?

Oliver : Rekao sam im da ću čitavu priču pustiti u javnost, sa sve fotografijama, ukoliko ne dođu u moju emisiju Ukrštanje s povodom. U toj emisiji su obojica priznali da su gejevi, ali su negirali da su u ljubavnoj vezi.

Polucija : Kako je moguće da javnost nije reagovala na tu emisiju?

Oliver : To je logična stvar. Mediji, političari i crkve su odlučili da ignorišu sve što je rečeno u toj emisiji. Niko nije htio da diže prašinu, svi su imali neki svoj interes da se ne bave tom temom. Sjetite se slučaja Nikolaidis. Samo je Brana Crnčević Mandić napisao nešto o tom transferu. A gdje je Mandić sada, ja se pitam.


Polucija: Kako ti se svidio novi gay hard core pornić u  produkciji Srpske pravoslane crkve sa Kačavendom u glavnoj ulozi?

Oliver: Mislim da se neće proliti previše sperme zbog tog filma. Otac Džomić mi je u povjerenju rekao da mu se nije ni digao dok ga je gledao sa Ocem Gojkom.

Polucija : Šta misliš o crnogorskoj političkoj sceni?

Oliver : Bio sam u Amsterdamu prošle godine. Pored ulice Crvenih fenjera postoje nelegalni kupleraji u kojima se dešavaju nevjerovatne stvari. U jednom od takvih kupleraja sam vidio sedam patuljaka kako sjekiricama kidaju djelove tijela prostitutki Snežani. Okolo sjede ljudi u odijelima koji masturbiraju. Crna Gora je Snežana koju političari sjeckaju dok njihovi prijatelji drkaju svoje smežurane kurčeve. Izvinite zbog teških riječi, ali uvijek se uznemirim kad se sjetim tog prizora iz Amsterdama. Od Snežane su ostale samo stidne dlačice. Bolesnici koji plaćaju takve usluge su je pojeli na kraju.

(Oliver je tokom odgovora više puta bljucnuo u praznu šolju Dojč kafe)

Polucija : Šta si ti radio na takvom mjestu? Da li je to novinarska radoznalost ili tvoja urođena sklonost ka voajerizmu?

Oliver : Ni jedno ni drugo. Bio sam napušen very very strong travom. Kad se toliko uradiš strava ti je da gledaš kako patuljci komadaju Snežanu, a ona vrišti i moli ih da stanu.

Polucija : Zanimljivo. Kako se osjećaš u ulozi novinara saradnika Blogofanzina?

Oliver : To je najljepši osjećaj na svijetu. Mogu da pišem o čemu hoću i kako hoću. Nema cenzure. Ali počelo je da mi smeta to što me, kad god dođem u redakciju, glavni urednik štipka za dupe. Onako u prolazu. Najgore od svega je što je on odvratna sirovina sa sela, a opet mi je, ne znam ni ja zašto, strašno privlačan. Ima nečeg neodoljivo muževnog u tim seljačinama sa kikicama i bradom.

Polucija : Olivere, bilo je pravo zadovoljstvo razgovarati sa tobom.

Oliver : Oćeš da odemo do mene, dečko mi je na poslu. (Smijeh)


Popovi đuskali nakon Ukrštanja

Oliver nam je ispričao i malu anegdotu koja se desila nakon emisije Ukrštanje s povodom.
-To je nešto najluđe što sam vidio u životu. Kad se završila emisija tonac je pustio pjesmu Wake Me Up Before You Go-Go grupe Wham! u kojoj je pjevao George Michael. Otac Amfi i Otac Miha su skočili sa stolica i viknuli u glas naša pjesma! Počeli su da igraju kao ludi. Čak se Otac Amfi vrtio na glavi - priča vidno uzbuđeni Dupelizić.


SerGej Stamatović


2 komentara:

  1. XAXAXAXAXAAXAXAX supeeeer! da smuvamo ovog olivera sa miomirom maroshem?

    OdgovoriIzbriši
  2. ne mogu da vjerujem
    kad je ovo bilo

    OdgovoriIzbriši